Известие

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт на двигател за 156 2.0

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от nikotm Покажи съобщение
    Здрасти колега,това го дават в autodata 3,18.

1 стъпка 20 Nm
    2 стъпка 40 Nm
    3 стъпка 90 градуса
    4 стъпка 90 градуса
    5 стъпка 90 градуса

П.С. Този начин на стягане го дават при нови болтове сигурно,така че си прави сметка да няма пук.
    Мдам. Аз процедурата с градусите бих я пропуснал.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

много тенкс щте го имам в предвид
      алфа ромео 156 2.0

Comment

да ви попитам още дали е вьзможно от не добре притегната глава да издуха гарнитурата
        алфа ромео 156 2.0

Comment

Не че ще помогна но мисля че ако цената на колата е над 3000лв не си заслужава,щото ти е бедна фантазията колко пари и най-вече НЕРВИ ще изхабиш.Пък и мойта както си беше "уж" наред като я купувах досега съм пръснал 1000лв.Тъй че по добре си вземи една по читава за повечко пари и си я карай с кеф.Тва от мен,със здраве...
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Мдам. Аз процедурата с градусите бих я пропуснал.
            Точно по този начин на стягане с хубав ключ изключва на 8 кила.Със стари болтове.
            На два двигатела съм го пробвал.
            Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
            Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
              Точно по този начин на стягане с хубав ключ изключва на 8 кила.Със стари болтове.
              На два двигатела съм го пробвал.
              Тц изключва си на 11 , само че има едно нещо щом се слагата стари болтове и особенно ако е правен ремонт на главата (шлайфана е ) трябва да се намялят дължините на болтовете с 3-4 мм защото болтовете са дълги и се разтягат доста, като тръгнеш да стягаш билта може да се навие до край и да не може да стегне главата (Болта е дълъг завива се до край и не стяга главата)
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Два пъти съм лепил болтове вече. Така, че внимавайте. Те тези на главата са си здрави по принцип, но горе на валовете на лагерите е чудо.

Comment

я колега кажи за колко ти предлагат колицата!? ако е над 3 хилядарки се замисли защото найстина филма е голям после

И колеги стига така! Човека само питаше колко ше му излезе а вие направо го смачкахте
                  Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Колегата по добре да си избере друга кола наистина. Сега коли бол на всякъде. Все ще намери читава кола. и за 3000 лв. да я вземе пак ще му стъпи на 7000 - 8000 лв. Само че филма в който ще се вкара не е никак малък. Все пак кола се купува за да се кара и се радваш. Какво е това нещо иначе? Купуваш кола и се вкарваш в екшън-а. Това не го разбирам.

Comment

Първоначално публикувано от kokks Покажи съобщение
                      да ви попитам още дали е вьзможно от не добре притегната глава да издуха гарнитурата

За какъв пробег я издуха тази гарнитура?
                      Last edited by nikotm; d.m.y г., 17:35.
                      Alfa Mito 1.4
                      156 2.0 155 ex
                      156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Първоначално публикувано от Crazy_Element Покажи съобщение
                        Здравейте,

интересувам се колко излиза 1 основен ремонт на двигател за алфа 156 2.0 ТС , защото смятам да я купувам но има проблем с двигателя и искам да имам на представа колко струва един основен ремонт приблизително.

Благодаря предварително!

П.П. Чакам отговорите защото е спешно .
                        2-3 хил.лв. Но е голям филм, аз си взех колата септември и я подкарах ноември
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

сегментите са от фиат
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                            сегментите са от фиат
                            а началото на темата от 2007г

Comment

Първоначално публикувано от virusalfa Покажи съобщение
                              сегментите са от фиат
                              Аз пък минах горните канали на буталата на струг и сложих сегменти от Ситроен-полски за 60 лв.! Засега 10 000 км. няма проблем
                              sigpicAlfa Romeo 155 2.5 TD 96год.VM 31B,155 2.0 16V 96 год и Fiat Tipo 1.6 IE 95 год.

Comment

Първоначално публикувано от millko Покажи съобщение
                                Аз пък минах горните канали на буталата на струг и сложих сегменти от Ситроен-полски за 60 лв.! Засега 10 000 км. няма проблем
                                Никой сериозен майстор или сервиз няма да седне да прави тези тарикатлъци!!!! По простата причина че на финала разликата ще е максимум 100лв!! Сигментите на 2.0 Т.С са 200лв,а тези от ситроена 60лв сложи за стругар по мин. 10лв на бутало и кво става- 100лв разлика. А обратния ефект е поразяващ,с тези по дебели сигменти износването на цилиндрите е много по голямо!! Като се прави нещо трябва да се направи като хората,за да може сервиза да даде реална гаранция и клиента да остане доволен. Верно че излиза скъпо основен на Т.С,но това е правилното решение
                                RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                                0899832271 Сашо

Comment

Working...
                                X